Amersfoortse Anna wint Heel Holland Bakt: "Ik dacht dat ik flauwviel"

© Omroep Max / Roland J. Reinders
AMERSFOORT - Korporaal Anna uit Amersfoort heeft de finale van het televisieprogramma Heel Holland Bakt gewonnen. Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden wezen haar aan als de beste bakker.
"Ik dacht ik flauwviel", blikt de 29-jarige op de website van het programma terug op haar overwinning. "Je verwacht het niet en dan zie je ineens je eigen foto!" Het is volgens haar een droom die uitkomt. "Ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd."
Voor het televisieprogramma volbracht de Amersfoortse maar liefst 27 bakopdrachten. Het spektakelstuk van de finale was een Gravity Cake: een baksel waar de zwaartekracht geen invloed op lijkt te hebben.

THERAPEUTISCH

Anna bakt thuis vooral om haar creativiteit kwijt te kunnen. "Het maakt niet uit waar ik bak, ik word er in het algemeen heel rustig van. Het werkt heel therapeutisch."
Toch kende het televisieprogramma voor haar niet alleen maar hoogtepunten. In aflevering vijf had ze het even moeilijk, toen haar soezentoren instortte. "Ik ben naar buiten gelopen en heb even gehuild. Ik dacht; dit gaat niet gebeuren als ik voor de camera sta."

EIGEN LUNCHROOM

Sinds de finale staat het bakken voor Anna op een lager pitje. Ze wil even bijkomen van alle hectiek. Maar met bakken is ze nog lang niet klaar. "Het is een grote droom om iets voor mezelf te beginnen. Het liefst start ik een lunchroom."
Maar of dat op korte termijn ook gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "Ik heb het bij de marine nog onwijs naar mijn zin", zegt ze. "Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.