Zwaarbewapende agenten in actie na vondst drugs en munitie op Lage Weide

© Koen Laureij
UTRECHT - Een speciale eenheid van de politie bewaakt al sinds gisteravond laat een bedrijfspand op industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Daar zijn verdovende middelen en munitie aangetroffen na een tip over een verdachte situatie.
Vandaag wordt het pand verder doorzocht en de politie verwacht nog zeker tot morgen bezig te zijn met het onderzoek. Uit voorzorg staan er zwaarbewapende agenten bij het terrein aan de Maarssenbroeksedijk. Op het terrein staan twee woningen, een bedrijfshal en er staan diverse opslagboxen. De politie lijkt vooral de bedrijfshal te beveiligen waar een autobedrijf in zit.
Op de deur staat B&S Carcenter, maar volgens omwonenden is het onbekend of dat bedrijf ook echt in de loods zit. Wel wordt er in de hal "gesleuteld aan auto's" en voelde het volgens buurtbewoners "al langer niet pluis". De deur van het pand is zwartgeblakerd. Er zou vorige week een brand zijn geweest.
Rond het bedrijf zijn wel mensen aanwezig, maar onduidelijk is of zij betrokken zijn bij het onderzoek. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht en is verder terughoudend met het geven van informatie.
Verkeer op de omliggende wegen heeft geen last van de politie-actie. 
Zwaarbewapende agenten bij bedrijfspand Lage Weide
Politie-onderzoek Lage Weide
Politie-onderzoek Lage Weide © Koen Laureij
Politie-onderzoek Lage Weide
Politie-onderzoek Lage Weide © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.