RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Turbulent politieweekend in Rhenen en Veenendaal: schieten, vechten en drinken

RHENEN/VEENENDAAL - De politie in Rhenen en Veenendaal blikt terug op een roerig weekend meteen mogelijk schietincident,een vechtpartij en dronken automobilisten.

In de nacht van vrijdag op zaterdaghielden agenten in Rhenen twee mannen aan die mogelijk betrokken waren geweestbij eenschietpartij.De verdachten werden uit hun auto gepraat door agenten met getrokken vuurwapens. Diensthond Bikostond klaar om in te grijpen, voor het geval bevelen niet zouden worden opgevolgd, maarhij hoefde niet in actie te komen.De recherche heeft het mogelijke schietincident in onderzoek. Er zijn in ieder geval geen gewonden bijgevallen.

In de nacht van zaterdag op zondagvond inde Veenendaalse Raadhuisstraateen vechtpartijplaats tussen drie mannen.Ook toen de politie ingreep bleven zeelkaar in de haren vliegen.Biko droeg opnieuw zijn steentje bij, want n van de vechtersbazen gaf zich pas over nadat de politiehond hem inzijn been had gebeten. De drie mannenzijn metgebruikmaking van de wapenstok aangehouden. Ook deze zaak wordt nog onderzocht. De politie hoopt op tips van getuigen. De verdachten zijn twee mannen van 21 en 31 jaar uit Veenendaal en een 35 jarige man uit Ede.

In Veenendaal en Rhenenzijn in hetweekend ookzes automobilisten van de weg geplukt omdat ze met drank op achter het stuur zaten. Drie van henbleken beginnend bestuurder. Enautomobilist moestzijnrijbewijsinleveren. Een vrachtwagenchauffeur die wel heel langzaam reed, hadzo diep in het glaasjegekeken datook zijn rijbewijs directwerd ingevorderd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht