Turbulent politieweekend in Rhenen en Veenendaal: schieten, vechten en drinken

© RTV Utrecht
RHENEN/VEENENDAAL - De politie in Rhenen en Veenendaal blikt terug op een roerig weekend met een mogelijk schietincident, een vechtpartij en dronken automobilisten.
In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden agenten in Rhenen twee mannen aan die mogelijk betrokken waren geweest bij een schietpartij. De verdachten werden uit hun auto gepraat door agenten met getrokken vuurwapens. Diensthond Biko stond klaar om in te grijpen, voor het geval bevelen niet zouden worden opgevolgd, maar hij hoefde niet in actie te komen. De recherche heeft het mogelijke schietincident in onderzoek. Er zijn in ieder geval geen gewonden bij gevallen.
In de nacht van zaterdag op zondag vond in de Veenendaalse Raadhuisstraat een vechtpartij plaats tussen drie mannen. Ook toen de politie ingreep bleven ze elkaar in de haren vliegen. Biko droeg opnieuw zijn steentje bij, want één van de vechtersbazen gaf zich pas over nadat de politiehond hem in zijn been had gebeten. De drie mannen zijn met gebruikmaking van de wapenstok aangehouden. Ook deze zaak wordt nog onderzocht. De politie hoopt op tips van getuigen. De verdachten zijn twee mannen van 21 en 31 jaar uit Veenendaal en een 35 jarige man uit Ede.
In Veenendaal en Rhenen zijn in het weekend ook zes automobilisten van de weg geplukt omdat ze met drank op achter het stuur zaten. Drie van hen bleken beginnend bestuurder. Eén automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Een vrachtwagenchauffeur die wel heel langzaam reed, had zo diep in het glaasje gekeken dat ook zijn rijbewijs direct werd ingevorderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.