Verdachten van autobranden ook verdacht van ingooien ruiten

© RTV Utrecht
UTRECHT - De verdachten die zijn aangehouden in het onderzoek naar autobranden in Nieuwegein, worden nu ook verdacht van het ingooien van ruiten in Utrecht.
Tijdens de verhoren werd duidelijk dat de drie nog meer op hun kerfstok hadden. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Nieuwegein en De Meern en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein. Ze bekenden ieder hun aandeel in het bekogelen van een stadsbus op de Dichtersbaan, vlakbij skatepark De Yard.
Bij dat incident in november afgelopen jaar werden twee passagiers in de bus getroffen door een steen die door de ruit vloog. Een paar weken later werd in de buurt de ruit van een woning ingegooid. De gemeente Utrecht heeft daarna het skatepark gesloten, omdat er te veel vandalisme plaatsvond en omdat omwonenden te veel overlast ondervonden.
De verdachten kwamen in beeld nadat op 29 november en 1 december in Nieuwegein in totaal elf auto's in brand werden gestoken. Eerst werden de 15-jarige jongen uit Nieuwegein en de 19-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden. De verdachte uit De Meern werd vier dagen later opgepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.