NOS en Regionale Omroepen bundelen krachten online

© RTV Utrecht
UTRECHT - De NOS en de regionale omroepen gaan nóg nauwer samenwerken: het is de bedoeling dat NOS-berichten rechtstreeks op de websites en apps van de regionale omroepen worden geplaatst. Omgekeerd krijgt nieuws van de regionale omroepen een vaste plek op de site en de app van de NOS.
De samenwerking is vastgelegd in het Convenant Versterking Publieke Journalistiek. NOS-directeur Gerard Timmer spreekt van "een belangrijk moment". Hij zegt: "De NOS voelt de verantwoordelijkheid voor de journalistieke infrastructuur van ons land. Met deze stap kunnen we het bereik en daarmee de betekenis van onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal, verder vergroten."
Volgens voorzitter Guus van Kleef van de gezamenlijke Regionale Omroepen wordt door de samenwerking "het nieuws van dichtbij net zo makkelijk beschikbaar voor iedereen als het nationale en internationale nieuws". Van Kleef: "Daarmee komen we tegemoet aan de behoeften van ons publiek. En natuurlijk vergroot dit de efficiëntie."
Het is uiteindelijk de bedoeling dat artikelen van de door de gebruiker gekozen regionale omroepen rechtstreeks worden doorgeplaatst naar de NOS-site en -app. Andersom kunnen de bezoekers van de sites en apps van de regionale omroepen kiezen voor een rubriek met steeds de twee belangrijkste NOS-nieuwsonderwerpen. Het streven is om de veranderingen dit najaar door te voeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.