Margreet in Hoogland: "Met de optocht móet ik gewoon meedoen"

De gouden pakken uit China zijn net binnen gekomen.
De gouden pakken uit China zijn net binnen gekomen. © RTV Utrecht
HOOGLAND - Van de carnavalsoptochten kennen we vooral de grote wagens. Maanden wordt er aan die versierde karren gewerkt, zag Margreet sinds ze te gast is in Hoogland. Alles om het publiek te vermaken. Minder bekend, maar zeker niet minder spectaculair zijn de loopgroepen die mee doen. Die hebben niet zo'n wagen als blikvanger en moeten de show dus zélf maken!

THE SHOW MUST GO ON

"Je moet er natuurlijk wel een beetje tegen kunnen", zegt Sophie. "Er staan zo 50 tot 60 duizend mensen langs de kant, die echt wel goed op je staan te letten. En koud, regen of zenuwen: the show must go on! Daar moet je zin in hebben."

DE OPTOCHT WIL JE NIET MISSEN

Sophie doet samen met zes vriendinnen mee als loopgroep. Dat doen ze al járen. "Vroeger zat ik in zo'n echte bouwgroep, met een wagen", vertelt Yvonne. "Toen dat stopte wilde ik hoe dan ook iets doen, want de optocht wilde ik niet missen." Ieder jaar bedenken de vriendinnen een act passend bij het thema. Het vergt minder werk dan een wagen bouwen, maar ook hier beginnen de voorbereidingen vroeg: "Vanaf de prinsenwissel in november beginnen we al ideetjes te appen!"
Wat ze precies gaan doen, wordt nog een beetje geheim gehouden: "Da's echt wel een ding hoor, die geheimhouding! Het is écht niet de bedoeling dat je al weggeeft wat je gaat doen voor de optocht, maar vooruit: we doen iets met sport en spel én iets met winnen!"
Margreet bij de voorbereidingen van een loopgroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.