Zaag gaat toch (nog) niet in bomen Amersfoort voor nieuwe rondweg

© AS Media
AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort mag morgen toch niet beginnen met het kappen van bomen voor de aanleg van de westelijke randweg. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat de gemeente moet wachten tot een rechtszaak aanstaande vrijdag.
De kap van de bomen leek eerder vandaag dichtbij door een uitspraak van de voorzieningenrechter bij de Raad van State. Die procedure ging over de ontheffing die de provincie Utrecht heeft verleend voor het verstoren van vijf beschermde diersoorten. De ontheffing blijft in stand.
Omwonenden en stichtingen hebben een nieuw verzoek gedaan bij de provincie, omdat zij vinden dat ook voor andere beschermde diersoorten een ontheffing moet worden verleend. Het gaat om de das, sperwer, boommarter, ree en eekhoorn.
De tegenstanders van de kap hebben de rechtbank om een voorlopige voorziening gevraagd, dat is een spoedprocedure in het bestuursrecht. De zaak dient vrijdag om 10.00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland. Tot die tijd moeten de ruim drieduizend bomen met rust worden gelaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.