RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inval bij pand Nieuwegein om gokpraktijken

1/2
NIEUWEGEIN - De politie heeft afgelopennacht een inval gedaan bij een pand in Nieuwegein vanwege illegale gokpraktijken. De inval gebeurde bij een bedrijf op het industrieterrein De Liesbosch.

Rechercheurs doorzochten het pand uitgebreid. Zo keken ze in raamkozijnen en boven de plafonds. Ook werden auto's voor de deur onderzocht. In het pand trof de politie een pokertafel aan met fiches. Achttien aanwezige personen werden staande gehouden, gecontroleerd en gefouilleerd door de recherche.

Zij zijngelijk die nacht gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het gokken. Er zijn geen arrestaties verricht, maar de recherche onderzoekt de betrokkenheid van de aanwezigen bij de illegale gokpraktijken.

Tijdens het fouilleren bleek dat een aantal van de personen een gebruikershoeveelheid verdovende middelen en cash geld bij zich had. Ook werd een kleine hoeveelheid hasj in beslag genomen.

De burgemeester heeft het pand met een bestuurlijke maatregel per direct gesloten.

LIESBOSCH

Politie en de gemeente Nieuwegein houden het industrieterreinen al langer nauwlettend in de gaten, nadat de politie in oktober al binnenviel bij tweegrowshops.Het vermoeden is dat daar artikelen zijn verhandeld voor de professionele hennepteelt.

De afgelopen maanden is vaker gecontroleerd in loodsen enbedrijfspanden. Door het toezicht te verscherpen willen de gemeenteer sneller bij zijn als er bijvoorbeeld overtredingen van onder meer het bestemmingsplan, milieuregels en elektriciteitsgebruik zijn.

Inval bij gokpand Nieuwegein


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht