RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Politie pakt jonge verdachten op voor berovingen Leidsche Rijn

UTRECHT/LEIDSCHE RIJN - De politie heeft vanochtend drie minderjarige verdachten van hun bed gelicht voor berovingen in Leidsche Rijn, afgelopen maand. Meerdere scholieren werden†in de wijk†bestolen, door jongens op omafietsen.

De jonge slachtoffers werden na schooltijd tot stoppen gedwongen en moesten spullen en geld afstaan aan de daders. Dat ging gepaard met bedreigingen en geweld.

In totaal vier slachtoffers deden aangifte†en het onderzoek leidde tot nog toe naar drie verdachten van 13, 14 en 16 jaar, alle drie uit Utrecht. Zij worden in ieder geval verdacht van betrokkenheid bij ťťn van de berovingen. Betrokkenheid bij de andere berovingen wordt onderzocht.

Volgens de politie werden alle slachtoffers van het stel in de omgeving van hun school geselecteerd, zodat de daders op een rustige plek konden toeslaan. De politie vroeg†scholieren in Leidsche Rijn alert te zijn en bij verdachte situaties direct het alarmnummer 112 te bellen.

Vier slachtoffers deden aangifte. De politie vraagt slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht