Stofkam door provinciehuis om aangifte door lekken

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Nu gedeputeerde Straat aangifte doet van het lekken van geheime informatie, wordt er een grootschalig onderzoek opgestart, geleid door de provincie en/of het Openbaar Ministerie. Het personeel is intern over de gevolgen hiervan ingelicht, meldden Statenleden gisteravond in het spoeddebat over problemen met de jaarrekening en de Uithoflijn.
De provincie doet een klemmend beroep op het personeel om eerlijk te zijn en naar voren te stappen als ze iets weten van de lekken. Daarmee worden goedwillende collega's, die ook verhoord zullen worden, zoveel mogelijk ontlast. De manier waarop dit onderzoek gebeurt, betreurt de provincie ten zeerste.

LEKKEN

De afgelopen dagen lekten via de media geheime informatie naar buiten. De berichten gingen over een voormalig medewerker die een ton opeist en over niet herleidbare miljoenen bij de Uithoflijn. Omdat vermoedelijk veel details afkomstig zijn uit geheime onderzoeken is dat strafbaar, zo stelt de provincie. Nu wordt er groots uitgepakt met een interne ondervraging.
Gisteravond werd over de informatie uit deze lekken een spoeddebat gevoerd. De Staten willen meer informatie inzien voordat gedeputeerde Straat reageert op alle commotie die de afgelopen dagen is ontstaan. Daarom werd het debat stilgelegd tot donderdagavond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.