RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM wil cel voor chauffeur die overval verzon

NIEUWEGEIN - Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel geŽist tegen een man uit Nieuwegein†die heeft verzonnen dat hij was overvallen en beroofd van de lading in zijn vrachtwagen.

Verdachte Ibrahim A. zegt dat hij in september 2016 op een industrieterrein in Utrecht is gedwongen om te stoppen door een man met een vuurwapen. Die man dwong hem daarna om door†te rijden naar Lelystad. Daar zijn volgens de verdachte zijn spullen gestolen: elektronicaproducten van Apple met een waarde van bijna een half miljoen euro.

Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit onderzoek dat het verhaal van de man niet kan kloppen. Wel is gebleken dat de man enkele dagen na de 'overval' zijn schulden begon af te betalen.

Volgens de aanklager is er niets bijzonders te zien op camerabeelden van een bedrijf daar in de buurt en is er geen DNA-materiaal van een andere man gevonden in de cabine. Wel bleek dat een van de gestolen producten al snel internetcontact maakte, in Nieuwegein, waar de verdachte toen woonde.

De officier beschuldigt de chauffeur ervan dat hij meewerkte aan de diefstal. Hij benadeelde daardoor de fabrikant, evenals de transporteur waarvoor hij werkte. De zaak is bij verstek behandeld, want de man is spoorloos.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht