Aangifte tegen nep-arts in Utrechts zorgcentrum

© Google streetview
UTRECHT - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft aangifte gedaan tegen de directeur van het voormalig Medisch Centrum Bernadotte in Utrecht. Zij wordt verdacht van meerdere strafbare feiten. Eerder al schreef de Inspectie een lijvig rapport over het medisch centrum.
Het Medisch Centrum Bernadotte had een huisartsenpraktijk in Kanaleneiland, waar volgens de inspectie niet altijd een huisarts aanwezig was. Ook was de zogenoemde achterwacht-regeling onvoldoende georganiseerd. De Inspectie stelde verder vast dat de directeur zich voordeed als huisarts, terwijl zij dat niet is. Zij zou verrichtingen hebben uitgevoerd die zijn voorbehouden aan artsen.
Het bedrijf van de directeur is inmiddels gesloten, het bedrijf is failliet. Volgens de curator had het bedrijf in 2017 een omzet van 610.000 euro. De vrouw gebruikte niet alleen de naam Medisch Centrum Bernadotte, eerder heette de praktijk Gezondheidscentrum MediMel.
Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel was er ook een bedrijf met de naam Thuiszorg MediMel. Dat bedrijf was in hetzelfde pand gevestigd als het Gezondheidscentrum en heeft sinds een paar maanden een nieuwe naam, het heet nu Thuiszorg Dotte. Het lijkt er sterk op dat bij Thuiszorg Dotte dezelfde bestuurders betrokken zijn die eerder het Medisch Centrum Bernadotte runden.
Een woordvoerder van Thuiszorg Dotte bevestigt dat het bedrijf een voortzetting is van MediMel Thuiszorg, maar wil verder geen commentaar geven. De Inspectie heeft aangifte gedaan bij de politie, het duurt een paar dagen voordat die aangifte bij het Openbaar Ministerie terecht komt. Het OM kan dus nog niet reageren op de aangifte. Waar de vrouw precies van verdacht wordt is dus nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.