RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Celstraffen voor netwerk rond drugsloods Odijk

ODIJK/UTRECHT - De rechtbank Midden-Nederland heeft drie mannen tot celstraffen veroordeeld vanwege de grootschalige handel in hasj. De twee hoofdverdachten, een 56-jarige man uit Doorn en een 55-jarige man uit Utrecht, moeten respectievelijk zeven en vijf jaar de cel in en een 43-jarige man uit Utrecht twee jaar.

Na een anonieme tip en politieonderzoek kwam eerst de 55-jarige man uit Utrecht in beeld. In maart 2017 werd in een loods in Odijk 3.387 kilo hasj gevonden. De 56-jarige man uit Doorn was volgens de uitspraak de leider van het netwerk. De 55-jarige Utrechter had voornamelijk een uitvoerende rol bij de overdrachten en transporten.

Beide mannen hebben zich ook schuldig gemaakt aan het witwassen van grote geldbedragen. De derde veroordeelde had een kleinere uitvoerende rol.

De rechtbank Midden-Nederland benadrukt dat door het gedoogbeleid sprake is van een schemergebied, maar dat op grote schaal handelen in softdrugs wel degelijk strafbaar is. De praktijken gaan vaak samen met intimidatie en geweld, zo ook bij dit netwerk. De rechtbank is dan ook tot de conclusie gekomen dat de mannen een criminele organisatie vormden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht