RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Op wie moet ik stemmen? Doe hier het Kieskompas

PROVINCIE UTRECHT - Op woensdag 20 maart kiezen we een nieuw provinciebestuur. Waar staan de partijen voor en op wie moet je stemmen? RTV Utrecht heeft met het Kieskompas voor Utrechters een handige hulp gemaakt. In een paar minuten ga je door de stellingen en krijg je te zien welke partijen het best bij jouw keuze passen.

Het Kieskompas is bedacht door politicoloog André Krouwel, universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De stellingen en de stemhulp zijn wetenschappelijk onderbouwd en onafhankelijk.

Op dit moment zijn twaalf van de veertien partijen op de stembiljetten in de provincie Utrecht vertegenwoordigd in het Kieskompas. De ontbrekende partijen zijn Forum voor Democratie en U26 GEMEENTEN. Mochten deze twee ontbrekende partijen op een later moment alsnog willen meewerken aan het Kieskompas dan worden ze opgenomen in de stemhulp.
De deelnemende partijen hebben bij elke stelling hun positie ingevuld en bewijs geleverd dat hun positie klopt. Een partij kan bijvoorbeeld zeggen voor windmolens te zijn, maar dan moet de partij ook kunnen laten zien dat dit in hun verkiezingsprogramma staat of dat ze in de Staten voor windmolens hebben gestemd.

Tot en met 20 maart besteedt RTV Utrecht veel aandacht aan de verkiezingen. In dit dossier staan alle berichten en video's bij elkaar.


RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de provinciale verkiezingen op 20 maart. In dit dossier staan alle berichten en video's bij elkaar. Ook hebben we met het Kieskompas een handige stemhulp gemaakt als je nog niet weet op welke partij je moet stemmen.


Lees ook
Nieuwsoverzicht