RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

16-jarige jongen steelt zes AED's in Utrecht

UTRECHT - Een 16-jarige jongen uit Utrecht is door de rechtbank veroordeeld van het stelen van zes AED's.†Ook heeft hij samen met een jongen van 15 twee straatroven gepleegd.

De 16-jarige jongen sloeg afgelopen mei en april verschillende keren toe in Utrecht. Hij roofde de AED's uit†de hal van Utrecht Centraal en de Vredenburgpassage. De zes hartmassageapparaten werden†later teruggevonden in de kelderbox bij het huis van de jongen. De rechter†benadrukt dat het stelen van de levensreddende apparaten een zeer kwalijke zaak is.

STRAATROVEN

Samen met de 15-jarige jongen sloeg†de 16-jarige jongen†vervolgens toe in september. Midden in de nacht trokken ze twee voorbijgangers in de Van Sijpesteijn- en de Daalsetunnel aan hun tas. Bij ťťn slachtoffer namen ze de†tas mee. Zelf zei het duo daarover dat ze 'lol wilden trappen'.

De 16-jarige jongen kreeg een voorwaardelijke straf van drie maanden jeugddetentie en een taakstraf van 120 uur. De 15-jarige straatrover krijgt een taakstraf van 80 uur. Bij beide jongens is een stoornis vastgesteld. Daarom moeten ze†allebei verplicht een behandeling ondergaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht