Spoeddebat gemeente Utrecht over Uithoflijn uitgesteld

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Het spoeddebat over De Uithoflijn aanstaande donderdag in de Utrechtse gemeenteraad gaat niet door. De raadsleden willen net als Provinciale Staten inzicht krijgen in een aantal documenten.
Het zou gaan om vele honderden pagina's. De stukken zijn wel toegezegd maar nog niet door de raadsleden ontvangen. Ze willen ook graag de tijd krijgen om de documenten te lezen.
De raadsleden zouden met het college spreken over het vermoeden dat er miljoenen euro's ten onrechte betaald zouden zijn aan aannemer BAM. Vermoedelijk wordt het spoeddebat over het debacle rond De Uithoflijn nu gehouden op donderdag 21 februari.

GEHEIME STUKKEN

Gisterenavond werd een spoeddebat in de Provinciale Staten over Uithoflijn onverwacht afgebroken. De oppositiepartijen willen inzicht hebben in een rapport van de geschillencommissie. Dat zou gaan over de overeenkomst met aannemer BAM, de provincie en gemeente Utrecht.
De gemeenteraadsleden van Utrecht willen dus inzicht in dezelfde stukken. Wanneer die worden vrijgegegeven is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.