RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Woningcorporaties Vallei Wonen en Omnia willen fuseren

WOUDENBERG - Woningcorporaties Vallei Wonen in Woudenberg en Omnia Wonen in Harderwijk gaan een fusie onderzoeken. Daarvoor is†een intentieovereenkomst getekend.

Marcel Meulen, directeur-bestuurder van Vallei Wonen, zegt dat afgelopen zomer is besloten om op zoek te gaan naar een fusiepartner. "Door allerlei strengere overheidsregels wordt het voor een kleine zelfstandige corporatie steeds moeilijker om te zorgen dat er voldoende sociale huurwoningen in Woudenberg blijven", aldus Meulen. Door een fusie kunnen volgens hem huurders ook in de toekomst blijven rekenen op een goed onderhouden woning en goede dienstverlening.

MEER WONINGEN

De afgelopen maanden sprak Meulen met verschillende partijen over de mogelijkheid van een fusie. Daaruit is Omnia Wonen voorlopig naar voren gekomen als meest geschikte kandidaat. Omnia Wonen vindt de fusie interessant omdat de corporatie zich meer wil gaan richten op de gebieden Noord Veluwe en Amersfoort. Vooral in Amersfoort wil Omnia Wonen het aantal woningen uitbreiden. Maar ook in andere gebieden wordt gekeken naar de mogelijkheden voor groei.

De komende tijd wordt onderzoek gedaan naar de verwachte effecten van een mogelijke fusie. Als na de onderzoeksfase de meerwaarde en haalbaarheid van een fusie is aangetoond, volgt een voorgenomen fusiebesluit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht