RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nijntje museum krijgt miljoenen euro's voor uitbreiding

UTRECHT - Het nijntje museum heeft twee grote schenkingen gekregen. Zowel de BankGiro Loterij als Mercis†BV schenken†1 miljoen euro voor de uitbreiding van het museum.

Het nijntje museum is onderdeel van het Centraal Museum. Zakelijk directeur Marco Grob is blij met de donatie: "In het nieuwe museum kunnen we nog meer bezoekers welkom heten en hen nu ook een nijntje theater en restaurant bieden." In totaal krijgt het nijntje museum er vijfhonderd vierkante meter bij.

MUSEUM VAAK VOL

Doordat het museum†vaak vol is, bestond de wens om uit te breiden al langer. Eerder wilde de VVD het museum nog verplaatsen naar Leidsche Rijn omdat het daar beter bereikbaar zou zijn. Dat voorstel werd toen in de gemeenteraad weggestemd.

De BankGiro Loterij doneerde het geld in aanloop naar het Goed Geld Gala, waar de loterij jaarlijks miljoenen euro's†schenkt aan de culturele sector. Mercis bv werd namens Dick Bruna opgericht om wereldwijd de auteursrechten van de tekenaar te bewaken. Het bedrijf geeft onder andere ook de Nederlandse boeken van†de tekenaar†uit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht