Verhuizing van filmtheater 't Hoogt naar Central Studios dichterbij

't Hoogt sloot op 30 december 2018 de deuren van de oude locatie
't Hoogt sloot op 30 december 2018 de deuren van de oude locatie © RTV Utrecht / Mareijn de Wit
UTRECHT - De kans is groot dat filmtheater 't Hoogt naar Central Studios aan de Gietijzerstraat verhuist. Dat is te lezen in een brief die het gemeentebestuur stuurt aan de gemeenteraad.
Filmtheater 't Hoogt is dakloos sinds het eind vorig jaar de vorige locatie vlakbij de Neude moest verlaten nadat het huurcontract afliep. De gemeente gaf toen al aan dat de mogelijkheden werden onderzocht voor een nieuwe vestiging van het filmtheater in het Werkspoorgebied. Ook 't Hoogt zelf wilde graag naar dit gebied verhuizen.

NIEUW CONCEPT

De mogelijkheden in het Werkspoorgebied hebben inmiddels concreter vorm gekregen door samenwerking met Erfgoed Werkspoor Utrecht (EWU), die eigenaar is geworden van het pand Central Studios. De gemeente schrijft dat na gesprekken met makers, bedrijven en culturele instellingen door EWU en de gemeente opdracht is gegeven om een samenhangend concept te ontwikkelen voor het pand.
Dat is inmiddels gebeurd. In het nieuwe pand is volgens de plannen ook plek voor 't Hoogt. De nieuwe plaats moet uitgroeien tot een plek voor mediawijsheid en filmeducatie, waar zowel nieuwe talenten als gevestigde makers elkaar kunnen ontmoeten.

HAALBAARHEID WORDT ONDERZOCHT

De volgende stap is nu dat de plannen op haalbaarheid worden onderzocht. Het gemeentebestuur verwacht voor het zomerreces de resultaten hiervan te kunnen delen en eventuele besluitvorming aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.
Omdat er nog geen vaste locatie is voor 't Hoogt, ligt er nu een plan om in 2019 op tournee te gaan. Films uit de programmering van 't Hoogt worden dan onder andere vertoond in Metaal Kathedraal, Wijkcultuurhuis Stefanus en de Nijverheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.