Banenmarkt voor nieuwkomers in Utrechtse Stadschouwburg

UTRECHT - In de Stadschouwburg in Utrecht wordt vandaag een banenmarkt speciaal voor zogenoemde 'nieuwkomers' gehouden. Doel van de dag is scholieren te helpen bij het bepalen van hun beroepskeuze. Ze zijn daar vaak nog niet aan toegekomen.
De beroepenmarkt is bedacht door JINC, een non-profitorganisatie die alle jongeren in Nederland een eerlijke kans op de arbeidsmarkt wil geven. Zo'n 200 leerlingen hebben zich ingeschreven. Ze kunnen in de schouwburg kennis maken met verschillende bedrijven. Als er wederzijds een klik is dan kan er stage gelopen worden.
Mariette van Wessem, vestigingsdirecteur van JINC Utrecht, zijn dit soort banenmarkten enorm belangrijk. "Juist voor leerlingen die soms nog maar kort in Nederland wonen en de taal niet altijd machtig zijn is het zo belangrijk om te weten waar ze straks voor kiezen. Hoe ziet de Nederlandse arbeidsmarkt eruit en wat houdt een baan in bijvoorbeeld de techniek, in Nederland in? Door de kans te krijgen om meerdere bedrijven te ontmoeten kunnen zij een beter beeld vormen welke beroepsrichting hen past."
Het mes snijdt bovendien aan twee kanten, gelooft Van Wessem. "Het is in het belang van bedrijven om werknemers van de toekomst alvast enthousiast te maken voor hun vak. Dat geldt dan vooral voor sectoren waar een tekort aan goede mensen is, zoals de techniek, logistiek en de zorg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.