Spectaculaire virtual reality-video van Utrecht: ontdek de stad in 3.30 minuten

© UtrechtVideo / Universiteit Utrecht
UTRECHT - Fietsen onder de Dom, met een luchtballon boven de stad, vliegen over het water bij de Munt en met hoge snelheid door de grachten varen. Je kan het nu beleven, want er is een virtual reality-video van Utrecht gemaakt.
Als kijker waan je je in de stad en zie je hoe wetenschappers van de Universiteit Utrecht op het Utrecht Science Park in hun eigen laboratorium of werkplek vertellen over hun onderzoek.
UtrechtVideo en de Universiteit Utrecht hebben de film gemaakt om "het ultieme visitekaartje van kennisstad Utrecht" te creëren. Zo krijgen bijvoorbeeld toekomstige studenten een goede indruk van de stad en de universiteit.
Kijkers vanuit de hele wereld kunnen Utrecht online ervaren, want de VR-bril is geen vereiste; ook op YouTube en Facebook is de film zien.
Op een pc of laptop kijk je rond door met je muis slepende bewegingen te maken in de video. Op je smartphone kun je je telefoon ronddraaien, zodat het beeld automatisch meedraait. "Maar het is natuurlijk het allerleukst als je het beleeft met een VR-bril, dan is het net alsof alles zich voor je ogen afspeelt", zegt Roald van Stijn van UtrechtVideo.
Bezoekers van de Bachelor Open Dag van de Universiteit Utrecht kunnen de film op zaterdag 16 maart in 360 graden met VR-brillen komen bewonderen in de hal van het Educatorium op het Utrecht Science Park.
Burgemeester Jan van Zanen kreeg de primeur en was de eerste die de video mocht bekijken. "Het is net echt! Doodeng als je in die luchtballon zit. Erg mooi gedaan!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.