Joost Zorgt failliet verklaard

Activiteitencentrum Joost Zorgt
Activiteitencentrum Joost Zorgt © Google Streetview
UTRECHT - Thuiszorgorganisatie Joost Zorgt in Utrecht is gisteren failliet verklaard door de rechter. Oprichter Joost Nauta vroeg het faillissement zelf aan, omdat goede zorg niet langer gegarandeerd kan worden.
Nauta zegt zich in te blijven zetten voor passende zorg. "In de komende periode staat continuïteit van zorg, arbeid en inkomen centraal." Hij is zelf vanwege de spierziekte SMA ook afhankelijk van thuishulp. Joost Zorgt heeft 300 medewerkers, voornamelijk zzp'ers. Geprobeerd wordt om hen bij de zorg voor de cliënten te blijven betrekken.
In samenwerking met gemeenten en verzekeraars wil Joost Zorgt de zorg voor de cliënten overdragen aan collega-instellingen. Er zijn vestigingen van Joost Zorgt in meerdere provincies.

NESU

De instelling heeft in Utrecht onder meer een centrum voor dagbesteding, dit activiteitencentrum is vernoemd naar oud-FC Utrechtspeler Mihai Nesu. De Roemeen zit sinds 2011 in een rolstoel nadat hij op de training van FC Utrecht een nekwervel brak. Nesu kwam tijdens zijn revalidatie in contact met mensen van Joost Zorgt. Of het faillissement gevolgen heeft voor het centrum is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.