RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spray moet einde maken aan tramstoringen in winter

PROVINCIE UTRECHT - Een nieuwetechniek moet voorkomen dat het Utrechtse tramverkeerurenlang plat kan komen te liggen in de winter, zoals vorige week nog het geval was.

Om ijsvorming op de bovenleiding van de trambaan te voorkomen, wordt over het gehele traject van de tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein de rijdraad voorzien van een bijzondere spray. IJs hecht daardoor minder snel aan de bovenleiding.

PRIMEUR
Het is volgens de provincie Utrecht, die verantwoordelijk is voor de tram,voor het eerst in Nederland datde zogenoemde IceGuard-techniekop een dergelijke schaal wordt toegepast.

Strukton Railbrengt de spray aan met een speciaal vertuig. Dit gebeurt in de nachtelijke uren om het openbaar vervoer niet te belemmeren. Bovendien kan dan de stroom van de bovenleiding worden afgehaald.

GETEST
De inzet van IceGuard is een proef. Strukton Rail heeft op de remise in Nieuwegein de techniek onder diverse weersomstandigheden al getest met een positieve uitkomst.

Voor de provincie Utrecht aanleiding om de nieuwe techniek nu over de gehele tramlijn intensief in de praktijk op de proef te stellen.

Bekijk hieronder een videoverslagoverde nieuwe techniek:Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -