Spray moet einde maken aan tramstoringen in winter

© Strukton Rail
PROVINCIE UTRECHT - Een nieuwe techniek moet voorkomen dat het Utrechtse tramverkeer urenlang plat kan komen te liggen in de winter, zoals vorige week nog het geval was.
Om ijsvorming op de bovenleiding van de trambaan te voorkomen, wordt over het gehele traject van de tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein de rijdraad voorzien van een bijzondere spray. IJs hecht daardoor minder snel aan de bovenleiding.

PRIMEUR

Het is volgens de provincie Utrecht, die verantwoordelijk is voor de tram, voor het eerst in Nederland dat de zogenoemde IceGuard-techniek op een dergelijke schaal wordt toegepast.
Strukton Rail brengt de spray aan met een speciaal vertuig. Dit gebeurt in de nachtelijke uren om het openbaar vervoer niet te belemmeren. Bovendien kan dan de stroom van de bovenleiding worden afgehaald.

GETEST

De inzet van IceGuard is een proef. Strukton Rail heeft op de remise in Nieuwegein de techniek onder diverse weersomstandigheden al getest met een positieve uitkomst. 
Voor de provincie Utrecht aanleiding om de nieuwe techniek nu over de gehele tramlijn intensief in de praktijk op de proef te stellen.
Bekijk hieronder een videoverslag over de nieuwe techniek:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.