Vrouw in Media Award voor Saskia van Dockum

© Utrechts Landschap
PROVINCIE UTRECHT - De directeur-bestuurder van het Utrechts Landschap, Saskia van Dockum, heeft de Vrouw in de Media Award Utrecht gewonnen. Ze is volgens 34 procent van de stemmers betrokken en positief. Ook roemen ze haar inzet voor het behoud van de natuur en noemen haar een bevlogen spreekster. 
Nermina Kundic, wethouder in Soest, eindigde met 22 procent van de stemmen op de tweede plaats. Marleen Sol, onderzoekster van de Hogeschool Utrecht, werd met 16 procent derde. De prijs is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt.
Vrouwen zijn nog altijd sterk in de minderheid als het gaat om zichtbaarheid in kranten of op radio en televisie. Dat ligt volgens winnares Van Dockum deels aan de media en deels aan vrouwen zelf. Veel vrouwen twijfelen te veel aan zichzelf en zijn kritisch, zegt ze. "Kunnen we het wel, weten we genoeg om dit verhaal te vertellen. Zijn we de beste om dit te vertellen? Mijn tip: natuurlijk ben je de beste, gewoon doen!"
Natuurlijk ben je de beste
Saskia van Dockum
Deze regionale prijs is onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Op 11 februari reikt minister Van Engelshoven de landelijke award uit bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.