'Koninklijke' helikopter op plek gezet in Soesterberg

© Robert Jan Booij
SOESTERBERG - Jarenlang was het voor inwoners van Soesterberg heel normaal dat er helikopters boven het dorp vlogen, maar sinds de sluiting van de vliegbasis is het luchtruim leeg. Om de geschiedenis van het dorp zichtbaar te maken, is vandaag een 'koninklijke' helikopter in het dorp geplaatst.
De heli is neergezet op het dak van de overkapte provinciale weg bij Soesterberg. De Alouette III heeft nieuwe rotorbladen gekregen en is op een sokkel gehesen. Volgens de gemeente past het daar goed, al was het maar omdat het de naam vliegdekpark heeft.
Inwoners van Soesterberg hebben het toestel vaak kunnen zien vliegen. De heli vloog namelijk geregeld richting vliegbasis Soesterberg en vervoerde leden van het koninklijk huis. Dit type was favoriet van toenmalig koningin Beatrix.
Alouette III krijgt vaste plek in Soesterberg
Alouette III krijgt vaste plek in Soesterberg © Robert Jan Booij
Vandaag was de overdacht van de Luchtmacht aan burgemeester Metz. Majoor Rob Hoogboom kijkt toe hoe de heli op de sokkel wordt gehesen. "Erg leuk dat ie zo'n bestemming krijgt, mooi ook de relatie met het dorp. En kijk eens naar de mensen die zijn gekomen, veel oudgedienden die een historie hebben met het toestel."
Helikopter komt aan in Soesterberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.