Marissa (14) wil beste metselaar van Nederland worden

© KNB
UTRECHT - Sjouwen met stenen, cement maken en vervolgens iets moois metselen: doorgaans werk voor stoere mannen op een bouwplaats. De 14-jarige Marissa denkt daar anders over. Ze doet een gooi naar de titel Beste Metseltalent 2019 waarvan de voorrondes vandaag en morgen worden gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs.
Marissa is geen vreemde op het gebied van bouwen. Ze zit op het Betuwe College in Huissen (Gelderland) waar ze heeft gekozen voor de richting Bouwkunde. "Mijn docent vroeg wie er mee zou willen doen aan het NK Metselen. En toen leek mij dat wel heel leuk", vertelt ze.
Dat ze tussen de mannen staat, maakt haar niet veel uit: "Ik ben wel gewend om het enige meisje te zijn. Op mijn school zijn er in totaal vijf meiden. Ik kan het altijd makkelijk met de jongens vinden."

BANKJE METSELEN

Tijdens de voorronde moet Marissa een bankje metselen: "We zijn al best ver, de rugleuning en de zijleuning zijn al af. Een jury moet het bankje uiteindelijk beoordelen. Het gaat er niet om hoe snel het af is, maar of het goed in elkaar zit. Dus dat de stenen recht zitten, dat er geen kronkels in zitten", legt ze uit.
Of Marissa de titel ook echt gaat binnenslepen is nog onzeker: "Daar denk ik nog niet over na! Ik doe mijn best en ik zie wel waar het eindigt", zegt ze nuchter.
De finale van het NK Metselen vindt op 10 tot en met 12 april plaats in Ede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.