Kamervragen over treinen met gevaarlijke stoffen bij Amersfoort

AMERSFOORT - VVD-Kamerlid Erik Ziengs stelt Kamervragen over de treinen met gevaarlijke stoffen die langs Amersfoort rijden. Hij wil onder meer weten waarom het er zoveel zijn en of de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat het aantal terug kan dringen.
Gebleken is dat in het vorige kwartaal op het traject Utrecht-Apeldoorn 1400 wagons met gevaarlijke stoffen meer hebben gereden dan toegestaan. Ziengs wil een verklaring voor die grote hoeveelheid overschrijdingen op de route.

GEPARKEERDE TREINEN

In een reactie aan RTV Utrecht laat hij weten dat het niet alleen om passerende treinen gaat maar ook om treinen die geparkeerd worden: "We hebben veel discussie gehad over transport van gevaarlijke stoffen door gevaarlijke gebieden. Dat is redelijk controleerbaar. Maar we zien ook dat die containers met die stoffen geparkeerd worden op met name stations in leef- en woongebieden. Dat moet je niet willen. We hebben de infrastructuur in huis om dit soort vervoer op een andere manier te organiseren."
Ziengs vindt dat je als burger mag verwachten dat je je veilig kunt voelen in je eigen omgeving: "Je moet in je leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren zonder de angst dat er een gevaar dreigt. De mensen moeten die veiligheid voelen. Dergelijke opslag buiten de normen moet onmiddellijk gestaakt worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.