RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spoeddebat Uithoflijn vanavond hervat

1/2
UTRECHT - Het spoeddebat over de Uithoflijnwordt vanavond hervat op het provinciehuis.

Maandagavondwerd de vergadering in de Provinciale Staten onverwacht afgebroken. De oppositiepartijen wilden inzicht in geheime documenten.Het betrofeen rapport van de geschillencommissie over een deal tussen aannemer BAM, de provincie en gemeente Utrecht. De overeenkomst is gesloten na een geschil over extra kosten voor een stuk spoor van de Uithoflijn. Het gaat om betalingen van8 miljoen euro aan BAM.

PVV-fractievoorzitter Ren Dercksen: "De stukkenbevestigen wat wij wisten, namelijk dat er op het spoorgeschil een uitspraak isvan de geschillencommissie, die zegt: aan BAM moet je niets betalen."

De provincie wil gaan betalen, maar moet datniet doen, vindt Dercksen. Eris volgens hem nog zoveel geheimzinnigheid rond de betalingen aan de aannemer dat ze watde PVVbetreft stopgezet moeten worden tot de accountant een groot en maandenlang onderzoek naar de betalingen heeft afgerond.

Dercksen stelt dat deovereenkomst er nu doorheen geduwd wordt. Hij heeft bij de commissaris van de koning gepleit voor uitstel van dedeal."Wij hebben geen zin in een bloedbad vanavond. Wij willen eerst duidelijkheid. De jaarrekeningvan 2017is ernog niet eens. Wij zijn Statenleden, we zijn geen experts in het aanleggen van trams. Daarom moet iemand ons daarbij gaan helpen."

Interview met PVV-fractiezitter Dercksen over de BAM-deal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -