Scooter in beslag genomen in verband met beschieting eethuis Amersfoort

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - De politie heeft een scooter in beslag genomen die mogelijk gebruikt is bij een schietincident op 10 januari aan de Kamp in Amersfoort. De rode scooter stond, verstopt onder een zeil, in de Sint Annastraat. Dat is vlak bij de plek waar geschoten werd.
Omwonenden hebben een brief in de bus gekregen. Daarin wordt gevraagd of mensen die bewuste nacht iets gezien of gehoord hebben. Ook wil de politie weten of mensen gezien hebben dat de rode scooter daar neergezet werd.

BESCHIETING

Het Amersfoortse eethuis Smulpoort werd op 10 januari rond 05.45 uur beschoten. De dader reed daarna weg richting de Flierbeeksingel, zegt de politie. Mensen uit de buurt zijn nu door de politie gevraagd of ze misschien iets verdachts hebben gezien.
"Uw woning ligt vlak bij de plek waar het schietincident heeft plaatsgevonden en waar de scooter is aangetroffen", schrijft de politie in de flyer. "Misschien dat u of één van uw huisgenoten daarom iets heeft gezien of gehoord of iets opmerkelijks heeft waargenomen dat met het incident te maken kan hebben."
Ook vraagt de politie mensen of ze misschien camera's aan hun huis hebben hangen.
De politie vraagt getuigen om zich te melden
De politie vraagt getuigen om zich te melden © Keistadnieuws

TWEEDE INCIDENT

De beschieting van eethuis Smulpoort was de tweede beschieting in korte tijd in dezelfde straat in Amersfoort. Een paar dagen eerder was ook cafetaria 't Poortje al beschoten. Beide eetgelegenheden zijn door de burgemeester voor enkele maanden gesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.