Bewoners flat Amersfoort hebben pas maandag weer stroom na lekkage

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - De bewoners van de flat aan de Genemuidengracht in Amersfoort Vathorst zitten nog tot na het weekend zonder stroom. Dat laat woningbouwvereniging de Alliantie vanmiddag weten aan RTV Utrecht.
Gisteren moest vanwege een lekkage de elektriciteit in het pand worden uitgeschakeld. Meerdere bewoners op de 6e tot en met 14e verdieping hebben de afgelopen nacht al doorgebracht in een hotel, aldus een woordvoerder van de Alliantie. "Achttien huishoudens hebben last gehad van de lekkage, in meer of mindere mate. Het verschilt per woning."
De oorzaak van de lekkage is vanmiddag gevonden, aldus de woordvoerder. "Die hebben we door middel van camera's geprobeerd te achterhalen. Bij één van de hemelwaterafvoeren, op de dertiende verdieping, hebben twee pijponderdelen losgelaten. Voor die breuk is een noodoplossing getroffen. Daardoor loopt er nu geen regenwater meer langs de pijp naar beneden." De Alliantie onderzoekt nog of er andere breuken in de leiding zijn.
De meterkasten van de getroffen appartementen moeten nu drogen. Netleverancier Stedin zal de meterkasten vervolgens controleren, en indien nodig repareren. Pas als Stedin de meterkasten goedkeurt, wordt de stroom weer aangesloten. "Voor zover we nu weten zullen deze werkzaamheden helaas niet voor maandag uitgevoerd zijn", aldus de Alliantie.
Totdat de werkzaamheden afgerond zijn kunnen bewoners op kosten van de woningbouwvereniging overnachten in een hotel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.