Wellicht ook pardonregeling voor wapenbezit in Utrecht

De inleveractie in Rotterdam.
De inleveractie in Rotterdam. © ANP
UTRECHT - Utrecht krijgt wellicht ook een pardonregeling voor het inleveren van illegale wapens. Dat zegt burgemeester Jan van Zanen op vragen van het CDA in Utrecht. Fractievoorzitter Sander van Waveren deed het verzoek naar aanleiding van het succes van een vergelijkbare actie in Rotterdam. Daar werden 262 wapens vrijwillig ingeleverd. Ook kwam er 650 kilo aan munitie bij de politie binnen.
De burgemeester gaf aan dat hij al in gesprek is geweest met de politie over een dergelijke actie, en dat die er positief tegenover staat. Verder beloofde Van Zanen met het Openbaar Ministerie in gesprek te gaan over een dergelijke actie.
Volgens Van Waveren helpt een dergelijke actie om de veiligheid in de stad te vergroten. Er is minder kans op verkeerd gebruik of ongelukken. Volgens het CDA heeft een dergelijke actie alleen kans op succes als er veel media-aandacht voor is. Daarom roept Van Waveren de burgemeester ook op om aansluiting bij andere gemeentes te zoeken, of om het ministerie van Veiligheid en Justitie bij het project te betrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.