Hoge strafeis tegen door hond gevangen verdachte

Politiehond Biko in actie
Politiehond Biko in actie © Facebook Politie Leusden en Woudenberg
WOUDENBERG - De verdachte van een woninginbraak in Woudenberg die vorig jaar door politiehond Biko werd gevangen, moet als het aan het Openbaar Ministerie voor langere tijd de cel in. Het OM eist een onvoorwaardelijke celstraf van 3 jaar en 3 maanden.
Naast de woninginbraak, wordt de man ook verdacht van diefstal bij een juwelier in Soest, bedreiging door te schieten met een wapen en verboden wapenbezit. De verdachte gaf de woninginbraak toe en zegt ook dat hij het wapen in handen heeft gehad. Hij ontkent echter dat hij heeft geschoten en zegt dat dit wapen ook niet van hem was. Volgens hem is een vriend, die hij niet bij naam wilde noemen, daarvoor verantwoordelijk.

POLITIEHOND BIKO

De man liep vorig jaar juni tegen de lamp toen hij door politiehond Biko op heterdaad werd aangehouden na een woninginbraak aan de Elshoflaan in Woudenberg. Een getuige gaf een duidelijk signalement en looprichting door, waarna de politie de rennende verdachte signaleerde.Deze probeerde echter te ontkomen door een steegje in te duiken.
Daarbij had hij niet op de scherpe neus van Biko gerekend, die de man al snel op het spoor kwam. Omdat de man vervolgens weigerde mee te werken, beet Biko hem in zijn been. Daarna kon de verdachte alsnog worden opgepakt.
Mede vanwege zijn lange strafblad en de weigering om de vriend bij naam te noemen, komt het OM nu tot de eis van een onvoorwaardelijke celstraf van 3 jaar en 3 maanden. De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.