Fabrikant wil Stint na zomervakantie weer de weg op

© RTV Utrecht / Anita Sara Nederlof
BILTHOVEN - De Bilthovense fabrikant van de Stint wil proberen om de elektrische bolderkarren na de zomervakantie weer aangepast op de weg te hebben. Dat zegt directeur Edwin Renzen tegen RTV Utrecht. Hij heeft hierover ook een brief aan zijn klanten gestuurd.
Om dat voor elkaar te krijgen, is Renzen nog wel van ontzettend veel factoren afhankelijk. Zo moet er eerst een nieuw kader komen waar voertuigen zoals de Stint aan moeten voldoen. Dat kader gaat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat eerst voorleggen aan de Tweede Kamer. Renzen verwacht dat dit eind deze maand gebeurd.

VEEL WERK

Als dat kader er ligt, kan Renzen beginnen met het aanpassen van de Stints. Dat is veel werk, zegt hij: "We gaan ze eerst ophalen en daarna uit elkaar halen. Vervolgens worden ze helemaal als nieuw opgebouwd. Er zullen heel wat nieuwe onderdelen worden geplaatst."
Renzen heeft een mail gestuurd aan zijn klanten om hen te informeren over de plannen. Binnen een uur kreeg hij naar eigen zeggen van 100 klanten al de reactie dat ze de Stint graag willen laten ombouwen, terwijl de inschrijving officieel nog niet is geopend. "En dat ook nog op een zaterdag, dat geeft wel aan hoe groot de behoefte is," zegt hij.
Volgens Renzen is het belangrijk om de Stints voor het nieuwe schooljaar weer de weg op te hebben. "De eerste dag na de zomervakantie is belangrijk. Kiezen de bso's voor de Stint? Het is voor die bedrijven toch lastig om de bedrijfsvoering later in het jaar aan te passen. Daarom mikken we op dat moment, daar willen we maximaal voor gaan."
De e-mail van Stint Urban Mobility aan hun klanten
De e-mail van Stint Urban Mobility aan hun klanten © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.