IJsselmeervogels verzuimt koppositie te pakken in Tweede Divisie

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is niet de nieuwe koploper van de Tweede Divisie. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg speelden op eigen veld in een waar voetbalgevecht met 2-2 gelijk tegen Excelsior Maassluis. Koploper AFC kan zondag verder uitlopen.

BEGIN VOOR MAASSLUIS

De eerste grote kans was voor de bezoekers na geklungel in de Rooie defensie, maar keeper Jaimy Schaap zag de bal net naast zijn doel belanden. IJsselmeervogels werd daarna gevaarlijker, onder meer via schoten van afstand.
Halverwege de eerste helft werd het 0-1 voor de bezoekers. Een lange bal werd gevangen door de wind en viel voor de voeten van Sekou Sylla, die zich à la Suarez door de defensie knokte en de bal binnenschoot.
Verslaggever Mark Kloostra over het gelijkspel

TWEE GOALS BINNEN MINUUT

Jeffrey Buitenhuis scoorde kort daarna gelijk uit een vrije trap, maar lang stond het niet 1-1. Giovanni Da Fonseca werd direct na de aftrap vrij gezet voor de keeper, waarna hij de 1-2 op de borden prikte.
Marciano van Leijenhorst:" Twee goals door persoonlijke fouten, dat mag niet"
Tien minuten na de pauze waren de Vogels weer eens gevaalijk: Mike van de Laar schoot van afstand op de paal. Vervolgens kreeg IJsselmeervogels de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Maurice de Ruiter schoot een penalty over het doel.

SLOTOFFENSIEF

Dat was het teken voor Verdonkschot om de disciplinair gestrafte Danny van den Meiracker in te brengen, wat direct voor dreiging zorgde. Het slotoffensief had resultaat, want Robbert Olijfveld scoorde tien minuten voor tijd de 2-2 na een goede steekbal van Van de Laar.
Even later kwam Sefa Kurt goed weg nadat hij met een gestrekt been Van den Meiracker raakte op zijn been. De scheidsrechter hield het bij geel. Het was - samen met het slotoffensief - typerend voor dit voetbalgevecht op de Westmaat, maar een winnaar kwam er niet.
Shanon Carmelia: "Gelijkspel was wel het maximale"
23' Sekou Sylla [0-1]
29' Jeffrey Buitenhuis [1-1]
30' Giovanni Da Fonseca [1-2]
79' Robbert Olijfveld [2-2]
Bijz.
61' Maurice de Ruiter (IJsselmeervogels) mist penalty
IJsselmeervogels komt door het gelijkspel op 44 punten uit 21 wedstrijden. Koploper AFC komt zondag in actie tegen Koninklijke HFC en kan het verschil met de Vogels vergroten tot vier punten.