Team voor de Special Olympics gepresenteerd in de Galgenwaard

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de Galgenwaard is vandaag het Special Olympics Team NL gepresenteerd. De Special Olympics World Games is het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.
De 65 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking vertrekken in maart naar Abu Dhabi om daar te strijden voor de medailles. In totaal nemen 7000 sporters uit 170 landen het tegen elkaar op.

SUPERGAAF

De 27-jarige Marit Kaats uit IJsselstein doet mee op het onderdeel skeeleren en ze kan niet wachten tot het zover is. "Het is echt supergaaf om tussen de toppers op de baan te staan." Marit heeft keihard getraind. Elke week is ze op de schaatsbaan of op het asfalt te vinden. "Ik ga gewoon goed starten. Ik ga hard afzetten en dan komt het allemaal goed."
Ouders van Marit vertellen dat sporten heel belangrijk is voor mensen met een verstandelijke beperking. "Als Marit niet zou sporten, zou ze heel erg inactief worden. Dat is jammer. Daarnaast kom je bij het sporten heel veel mensen tegen. Ook zonder beperking. Het verrijkt echt haar leven."

MEER DURVEN

Daar is Lize Weerdenburg het ook mee eens. Tien jaar gelden schaatste ze zelf mee op de Special Olympics. Nu is ze ambassadeur voor de organisatie. "Het voelt ontzettend goed om te schaatsen. Ik durf nu veel meer. Je wordt bij de Special Olympics goed geholpen en begeleidt door een heleboel vrijwilligers."
En voor de deelnemers van dit jaar heeft Lize nog wel wat advies. "Je moet gewoon jezelf blijven en je niet druk maken. Ik weet zeker dat ze het heel goed gaan doen en ik hoop dat ze met medailles thuiskomen."
Team voor de Special Olympics gepresenteerd in de Galgenwaard

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.