FC Utrecht houdt punt over aan tumultueuze ontmoeting met PSV

De 18-jarige Boussaid kreeg voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats.
De 18-jarige Boussaid kreeg voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats. © FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen PSV. In de Galgenwaard kwamen de Utrechters nog op 2-0 voorsprong, maar de Eindhovenaren knokten zich naar een punt.
Nadat het de eerste vijf minuten aftasten was, kroop FC Utrecht langzaam uit de schulp. In de zevende minuut resulteerde dat in de 1-0. Sander van de Streek kopte de bal binnen vanuit een hoekschop. Het spel bleef na de treffer over en weer gaan. Zo was Hirving Lozano dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging naast het doel van David Jensen.
Joris van Overeem:"Tweede helft was het meer tegenhouden"
Ook de tweede grote kans van PSV was via een kopbal. Een vrije trap van zo'n 35 meter kopte de middenvelder naast het Utrechtse doel. Maar het was Utrecht die de volgende treffer wist te maken. Gyrano Kerk werd door Joris van Overeem weggestuurd. De aanvaller ging op de brommer en schoof de bal achter PSV-doelman Jeroen Zoet. Zo werd het 2-0 en daarmee was ook de ruststand bepaald.
Michiel Kramer: "Met zijn allen keihard geknokt"

EINDHOVENSE STORM

PSV ging in de tweede helft vol op de aanval spelen. Na twaalf minuten was het raak. Luuk de Jong schoot de bal achter David Jensen. Vervolgens regende het kansen voor PSV. Doelman David Jensen was een aantal keer belangrijk met een redding, maar de Deen kwam zo nu en dan ook goed weg. Bij PSV viel de 16-jarige Mohammed Ihattaren in. De Utrechter, die uit de jeugd komt van SV Houten, verving Gastón Pereiro.
Vier minuten voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw De Jong die scoorde. Hij werkte de bal achter Jensen en daarmee kwam de 2-2 op het scorebord.

VAR

In de 88e minuut wordt Simon Gustafson neergehaald in het strafschopgebied van PSV. Scheidsrechter Pol van Boekel fluit niet. De VAR grijpt in en vindt dat Van Boekel moet gaan kijken aan de zijkant. Na het bekijken van de beelden houdt Van Boekel het bij zijn eerste beslissing: Geen strafschop.
Willem Janssen:"Penalty, duidelijker kan je het niet hebben"
7' Sander van de Streek [1-0]
38' Gyrano Kerk [2-0]
57' Luuk de Jong [2-1]
86' Luuk de Jong [2-2]

RANGLIJST

FC Utrecht staat nu zesde in de Eredivisie met 29 punten uit 21 wedstrijden. Volgende week is De Graafschap de tegenstander.
Dick Advocaat:"Tactisch zeer sterk gespeeld"