RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Timelapse: Molen Adelaarstraat krijgt nieuwe roeden

1/4
UTRECHT - De molen Rijn en Zon aan de Adelaarstraat in Utrecht heeft vandaag nieuwe roeden gekregen. Een buurtbewoner met uitzicht op de werkzaamheden maakte een prachtig timelapse-filmpje, inclusief zonsondergang.

Voor de klus was een hijskraan nodig en daarom was de aanliggende Merelstraat tot ongeveer 18.00 uur dicht. Auto's die vanochtend om 06.00 uur nog niet waren weggehaald, zijn weggesleept.

De molen werd eerder gerestaureerd. Daarna werd de molen stilgelegd omdat de molenroeden niet veilig zouden zijn. Roeden zijn onderdeel van de wieken van de molen.

Tekst gaat verder onder de video.

Timelapse van werkzaamheden aan molen Adelaarstraat


RENOVATIE UITBREIDEN
Vorige week sprak de gemeenteraad nog over de molen. De VVD en andere partijen willen dat de huidige renovatie wordt uitgebreid. Zo moeten er zogenoemde stroomlijnneuzen op de wieken komen. De partij ergert zich aan het feit dat de molen al negen jaar stilstaat, na een gedeeltelijk mislukte renovatie.

De VVD noemt Rijn en Zon een prachtig cultureel en industrieel erfgoed. Het is de bedoeling dat de molen weer meel gaat malen. Met de stroomlijnneuzen kan hij vaker draaien en daardoor meer meel leveren.

Na een discussie in de raad werd besloten dat er een zogenoemde expertmeeting komt, een bijeenkomst met deskundigen om naar de beste oplossing voor de molen te zoeken. Daarbij moet de molenaar ook worden betrokken, want die heeft een lange ervaring met het restaureren van windmolens.


 Nieuwe roeden voor de molen aan de Adelaarstraat. Nieuwe roeden voor de molen aan de Adelaarstraat. | Foto: RTV Utrecht

Nieuwe roeden voor molen Adelaarstraat


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -