Brunner over scheurende vuilniswagens

Edo aan het werk als vuilnisman.
Edo aan het werk als vuilnisman. © RTV Utrecht
UTRECHT - Edo ergert zich vaak aan vuilniswagens die veel te hard door zijn straat rijden. De vuilniswagen dendert dan door zijn straat waardoor Edo zich zorgen maakt om de veiligheid van zijn kinderen. Hij vraagt zich of ze een bonus voor snel werken krijgen? Of mogen ze eerder naar huis als ze klaar zijn? Maar klopt zijn waarneming wel? Edo gaat mee met een team vuilnismannen, om ze het vuur aan de schenen te leggen.
Het is nog heel vroeg als de mannen in de stromende regen vertrekken en het is druk op de weg. De vuilniswagen kan dan ook niet hard rijden en sluit op de van Hoornekade aan bij verkeer wat op een groene verkeerslicht wacht. Edo zit in de vuilniswagen bij Raymond en de collega's van Raymond zitten in een volgauto. Dat is normaal nooit zo, maar de aanwezigheid van Edo en de cameravrouw zorgt voor gebrek aan plek in de cabine.
Dan wordt Raymond gebeld met een vervelende mededeling. De volgauto met daarin zijn collega's is aangereden.
Vuilnismannen in volgauto zijn aangereden
De schade van de klap is een gebarsten bumper en nekklachten. En dat van een relatief kleine botsing tussen twee auto's. Dat doet Edo beseffen dat je met een vuilniswagen als deze niet in botsing wilt komen. Een volle vuilniswagen kan zo'n twintigduizend kilo wegen.
Oh, die moet je niet op je kop krijgen!
Edo Brunner
Na een klein oponthoud gaan ze weer op weg en dan ziet Edo aan de kilometerteller dat het helemaal niet zo hard gaat als het lijkt te gaan. De teller komt niet voorbij de dertig, maar het voelt alsof het veel harder gaat. De wagen maakt ook best veel geluid, misschien dat je daardoor het gevoel krijgt dat het allemaal heel snel gaat.
Het is echt leuk, ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn. Oké jongens hij ken weer!
Edo Brunner
De route die de vuilnismannen op donderdag altijd maken gaat door de woonwijk van Edo. Vanmorgen heeft hij zijn plastic kliko buitengezet en die mag hij nu zelf legen in de vuilniswagen. Na een korte uitleg gaat hij aan de slag en ziet dan zijn afval opgeslokt worden door de vuilniswagen. Edo wordt zelfs een beetje fanatiek en probeert twee containers tegelijk. Ook die worden moeiteloos geleegd in de vuilniswagen. Bas en Raymond zijn onder de indruk van zijn snelle leer vermogen.
Edo staat nu ook af en toe achterop de vuilniswagen, dat vindt hij best spannend, maar hij merkt al snel dat Raymond voorzichtig rijdt. Hij staat dan ook redelijk ontspannen achterop de wagen, zo nu en dan eraf springend voor twee klikootjes. Zijn vuilniscollega's vinden hem een natuurtalent maar Edo heeft er ook echt lol in.
En weg rijdt de vuilniswagen.
Edo achterop de vuilniswagen
Edo achterop de vuilniswagen © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.