Rapper Jebroer op het matje voor dollemansrit met geleende politiewagen

© YouTube / Roq 'n Rolla Music
LEIDSCHE RIJN - De politie sprak vandaag een hartig woordje met rapper Jebroer. Hij ging in zijn videoclip 'Polizei' met tweehonderd kilometer per uur over de weg en reed meerdere malen door rood stoplicht in Leidsche Rijn. Tim Kamman uit Voorschoten, zoals hij bij de burgerlijke stand bekend staat, gebruikte bij de opnames bovendien van de politie geleende spullen.
In de video is te zien hoe de man te hard rijdt en wordt achtervolgd door politie, zogenaamd met camera's van het programma Wegmisbruikers erbij. De artiest scheurt door Leidsche Rijn en breekt de ene na de andere verkeersregel. Voor de clip zijn politie-uniformen en een politiewagen gebruikt, maar volgens de politie is de rapper tegen de afspraken in de openbare weg op gegaan.
De Utrechtse VVD wil dat Jebroer verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden en een flinke boete betaalt voor alle verkeersovertredingen. "Hij gedraagt zich alsof hij boven de wet staat. En niemand staat in Nederland boven de wet, dus ook deze rapper niet", aldus raadslid Queeny Rajkowski. "De politie heeft te goeder trouw hun spullen uitgeleend. Deze rapper maakt daar misbruik van. En hij laat ook nog aan heel Nederland zien: 'Kijk eens, dit is wat we tegen de politie doen'. Dat is gewoon fout."
De politie kon vandaag nog niet vertellen wat de uitkomst van het gesprek met de artiest was.
Rapper Jebroer scheurt door Leidsche Rijn in videoclip

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.