Eindelijk: zonnig lenteweer op komst

© ANP
UTRECHT - Verliefde stelletjes kunnen hun hart ophalen, want het wordt op Valentijnsdag (donderdag) zeer zonnig met een temperatuur van 11 graden in Midden-Nederland. "Omdat er nauwelijks wind staat is het voor het gevoel lenteachtig in de zon", aldus Weeronline.
Ook de dagen na Valentijnsdag is het vleugje voorjaar nog niet uit de lucht. "Het blijft droog, vrij zonnig en zeer zacht met maxima van 10 tot 14 graden. "Mogelijk wordt het in Limburg lokaal 15 graden en dan lijkt het echt op lente. Normaal is het halverwege februari 5 tot 7 graden. De kans op koud winterweer is voorlopig nihil." 
De weersverwachting voor de komende twee weken.
De weersverwachting voor de komende twee weken. © Weeronline
Weerplaza heeft de weerkaarten voor de komende 30 dagen geanalyseerd. "De komende periode zal lenteachtig verlopen met veel zon en overdag hoge temperaturen. Na het weekend krijgen we met storingen te maken, maar op langere termijn zijn er weer aanwijzingen voor voorjaarsweer."
Weeronline adviseert geliefden een romantische wandeling te maken op Valentijnsdag. "Het wandelweercijfer bedraagt een 10!"
Volgens het bureau wordt het voor het derde jaar op rij zeer zonnig op Valentijnsdag. "Dat is uniek. Nog nooit werd in De Bilt een serie van 3 zeer zonnige Valentijnsdagen gemeten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.