RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Defensie oefent met laagvliegende helikopters tussen Ameide en Nieuwpoort

LOPIK - Bewoners in de buurt van Lopik, Ameide en Nieuwpoort moeten nietgek opkijkenals ze ineens een hoop kabaal vanuit het luchtruim horen. Er vliegen vanmiddag en vanavond namelijkgevechtshelikopters laag over dit gebied.

Nee, de oorlog is niet uitgebroken. De Apache's maken een rondje boven de steden om missies te oefenen, legt een medewerker van Defensie uit. "De oefening is bedoeld om de inzet van de luchtsteun in oorlogsgebieden te testen", aldus de luitenant. "We spelen een scenario die ook zomaar eens in echt echt zou kunnen gebeuren. De helikopters brengen dan munitie naar mensen op de grond. Ik begeleid de 'missie' vanuit een busje op de grond."

De helikopters vliegen tussen 14.00 uur en 15.00 uur in het gebied tussen Ameide en Nieuwpoort. Ook vanavond wordt er nog een keer geoefend.Mensen diein de buurtwonen, kunnen vanmiddag dus 'overlast' ervaren.

Morgen gaat de oefening met de helikopters weer verder. Om de buurt te ontlasten, wordt er dan in de Betuwe geoefend met de ronkende motoren van de helikopters.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht