Gemeentehuis Woerden bijna klaar voor oplevering

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
WOERDEN - Het nieuwe gemeentehuis in Woerden kan waarschijnlijk in april worden opgeleverd. Dat heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt.
Het project is al meerdere keren vertraagd. In 2017 is de bouw stilgelegd vanwege een dodelijk ongeval. Vorig jaar november volgde een conflict tussen de gemeente en aannemer BAM. Volgens een woordvoerder van de gemeente liep het project vertraging op vanwege onenigheid met de projectontwikkelaar over de kosten.
Nu heeft BAM aangegeven dat naar verwachting in april de puntjes op de i zijn gezet. Alleen winterse weersomstandigheden zouden nog roet in het eten kunnen gooien, omdat de meeste werkzaamheden buiten moeten plaatsvinden.
Wethouder Arthur Bolderdijk spreekt van 'een gebouw om trots op te zijn'. "Het kan duurzaam gekoeld en verwarmd worden en is vanzelfsprekend aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Uiteraard met uitzondering van gas. Ook de buitenruimte is dan gereed. Dat betekent dat we daarna met het volgende plan van start gaan: de verhuizing! Ik heb er zin in."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.