Instellingen

Politiek Woerden pleit voor camera's bij winkelcentrum Tournoysveld na incidenten

Autobrand bij het winkelcentrum.
Autobrand bij het winkelcentrum. © Woerden.tv
WOERDEN - Maar liefst zes politieke partijen in Woerden pleiten voor meer cameratoezicht bij het winkelcentrum Tournoysveld. Volgens de VVD moeten er extra maatregelen worden genomen om de overlast en vernielingen in de buurt in te perken.
De partijen die samen met de VVD hebben getekend zijn het CDA, LijstvanderDoes, de Christenunie/SGP, de SP en Fractie Bakker. De noodzaak is volgens de VVD groot omdat de inwoners en ondernemers in Woerden 'zich door alle incidenten al veel te lang niet veilig voelen'.
De politieke partij doelt hiermee op de vele incidenten die eind vorig jaar rondom het winkelcentrum plaatsvonden. Zo werden er bedreigende leuzen op de muren op het Tournoysveld gekalkt in de richting van burgemeester Molkenboer. In grote letters over een lengte van 15 meter stond de tekst: "Molkenboer oorlog 30 te gaan."

ALERT

Na een toename van het aantal autobranden in de gemeente, surveilleerde de politie vaker. "We zijn erg alert, maar we kunnen niet alles zien en we kunnen nooit op alle plekken tegelijk zijn", vertelde een politiewoordvoerder eerder tegen RTV Utrecht. "We doen daarom een beroep op Woerdenaren om ook extra alert te zijn."
Aankomende donderdag dienen de partijen een motie bij de raad in. De huidige aanpak van de overlast heeft tot nu toe nog geen einde gemaakt aan de onacceptabele overlast. Camera's zouden daar een oplossing voor kunnen zijn, 'want daarmee zou het veiligheidsgevoel van inwoners worden verbeterd', fractievoorzitter van de VVD Florian van Hout.

MEER HANDHAVING

Het CDA is van mening dat er niet per se camera's moeten komen. "Het verbeteren van de verlichting en de inzet van handhavers kan bijdragen aan de veiligheid van inwoners", aldus raadslid Rumo van Aalst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.