D66: compenseer ondernemers Leidsche Rijn Centrum voor tegenvallende omzet

© Leidsche Rijn Centrum
LEIDSCHE RIJN/LEIDSCHE RIJN - Ondernemers in Leidsche Rijn Centrum klagen over tegenvallende omzet. Er komen nog te weinig bezoekers naar het nieuwe winkelcentrum. Vooral kleine ondernemers en horeca zouden het moeilijk hebben. D66 in Utrecht wil dat de winkeliers gecompenseerd worden voor het wegblijvende publiek.
"Als je kijkt naar de weekenden, is het overdag wel druk maar kan het zeker wel drukker", zegt Michiel Friends van The Barn. "Dat komt waarschijnlijk omdat nog niet alles is opgeleverd. Ik denk dat wij zeker nog omzet mislopen op de mensen die hier nog niet wonen."
Verschillende ondernemers bevestigen de problemen rondom de bezoekersaantallen. Maar er zijn ook winkeliers die vinden dat het hoort bij een net geopend winkelcentrum. "Ik vind dat we samen keihard moeten trekken aan het bezoekerspubliek om te laten zien wat we hebben", zegt Koen van Dijk van Hout-doe. "Ik zie het over het algemeen echt positief in."
D66 Utrecht is bezorgd over het wegblijvende winkelpubliek. Zij stellen vandaag schriftelijke vragen en verzoeken het college om in gesprek te gaan met vastgoedeigenaar ASR, om te praten over de vertraagde woningen en om ondernemers tegemoet te komen qua huren.
ASR geeft echter al aan niet open te staan voor compensatie. "Uiteindelijk zullen de winkeliers hun ondernemerschap ook moeten laten gelden en zal moeten blijken of de winkel die er zit geschikt is om plaats te vinden in dit winkelcentrum", aldus Dick Gort van ASR.
Ondernemers in Leidsche Rijn klagen over tegenvallende omzet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.