RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leon de Kogel is voetballer Hakim Ziyech 'eeuwig dankbaar' voor donatie

UTRECHT - Oud FC Utrecht-speler Leon de Kogel heeft van Ajax-speler Hakim Ziyech een donatie gekregen. Met dat geld kan de voormalig profvoetballer advocaten inhuren om de nasleep van zijn ongeluk op Malta af te kunnen handelen.

"Ik wil iemand in het bijzonder even noemen", zegt De Kogel voor de camera van de NOS. "Dat is Hakim Ziyech. Hij is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart."

Ziyech belde de Kogel en vertelde hem het "heel erg" te vinden wat er met hem was gebeurd. "Hij zei: 'Ik wil het bedrag dat je hebt gekregen aanvullen.' Met dat geld kan ik de kosten weer betalen om advocaten in te huren op Malta. Zodat het juridische proces beter gaat verlopen en hopelijk versoepelt. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor en ik zal het de rest van mijn leven bij me dragen."


De Kogel raakte in juni vorig jaar ernstig gewond bij een verkeersongeval. Niet alleen op lichamelijk gebied - de voormalig profvoetballer kan waarschijnlijk nooit meer voetballen - maar ook op financieel vlak bleken de gevolgen groot. Hij kreeg sinds het ongeluk geen salaris meer en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta, die het ongeluk veroorzaakte door een verkeerde afslag op een rotonde te nemen, reageerde niet op brieven en telefoontjes.

FC Utrecht-supporter Carolien van Meel besloot daarop een grote doneeractie op te zetten. Die actie alleen al bracht meer dan 16.000 euro op. Gisteravond bracht een benefietwedstrijd tussen Jong FC Utrecht- Go ahead Eagles nog eens ruim 7.600 euro op.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -