Actiegroep Hogeheerenlanden overhandigt petitie aan burgemeester

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
VIJFHEERENLANDEN - De actiegroep Hogeheerenlanden heeft hun petitie overhandigd aan burgemeester Jan Pieter Lokker van Vijfheerenlanden. De groep bestaat uit een zevental inwoners die op nieuwjaarsnacht actie voerde tegen de nieuwe gemeente.
De actiegroep wil de zorgen die inwoners van de voormalig Zuid-Hollandse gemeenten hebben nu ze bij Utrecht horen, onder de aandacht brengen bij de burgemeester en wethouders.
Tijdens de nacht van oud en nieuw toverden ze Meerkerk en Leerdam om tot de plaats Hogeheerenlanden, met als provincie Zuid-Holland. Sjaak Versluis was bij de actie betrokken en hij overhandigde nu de petitie met 600 handtekeningen aan de burgemeester.

PETITIE

"Het leeft onder de bevolking, veel mensen hebben de petitie getekend", zegt Sjaak Versluis. "Maar laten we vooruit kijken, we horen nu bij Utrecht dus daar doen we deze actie voor."
De actiegroep heeft een aantal punten opgesteld waar hun achterban zich zorgen over maakt. Zo willen ze dat er dorps- en wijkraden worden ingesteld en geen woningen worden gebouwd in kwetsbare gebieden. Ook staan het invoeren van referenda en de bereikbaarheid van de dorpen en kernen op het lijstje van de actiegroep.
Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker neemt de petitie aan en reageert in ieder geval direct op een van de punten: "Ik wil wel het beeld weghalen dat de provincie Utrecht de ambitie heeft om ons gebied vol te bouwen."
Nieuwe gesprekken van de actiegroep met de burgemeester staan al gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.