RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Josje uit Leerdam heeft benodigde geld voor aangepast busje binnen

LEERDAM - De inzamelingsactie voor een aangepast busje waarmeeJosje Hillenaar naar haar werk kan, is geslaagd. Devrouw uit Leerdamlaat weten dat het benodigde geld bij elkaar is.

Josje zit in een rolstoel en heeft voor haar werk een aangepast busje nodig. Met n hand is zein staat deze aangepast bus te besturen. Met een joystick geeft ze gas, remt ze n stuurt ze. De knipperlichten bedient ze met haar hoofd. Maar eind vorig jaar ontdekte ze dat de software is verouderd.

In een bericht schrijft Josje nu dat de gemeente de vervoerskostenvergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke ondersteuning niet per kwartaal, maar in n keer over zeven jaar gaat toekennen. "Dit betekent dat ik het benodigde bedrag, samen met de huidige stand van de crowdfunding, bij elkaar heb! Samen met mijn eigen investering kunnen we de nieuwe auto gaan realiseren!"

Het is gelukt! Ik kan mijn mooie werk als jeugdzorgwerker voortzetten! Met dank aan jullie allemaal!"
Josje Hillenaar

De inzamelingsactie blijft nog twee weken open. "Mochten hier na vandaag nog donaties op binnenkomen, dan gun ik mijn nieuwe aangepaste bus hiervan een paar winterbanden. Wat er eventueel overblijft, gun ik een ander in een soortgelijke situatie!"

Josje had ruim 28.000 euro via crowdfunding nodig voor een aangepast busje.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht