Utrechtse studentenkamers omgetoverd tot minitheaters

© ANP
UTRECHT - In Utrecht worden vanavond 20 studentenkamers omgetoverd tot minitheaters voor het huiskamerfestival Stukafest.
De studentenkamers geven een podium voor onder meer theater, muziek, dans, film en cabaret. "Tijdens de avond zijn er 3 rondes waarbij je langs 3 verschillende studentenkamers kan. Je kunt dan kiezen welke acts je wil bezoeken", aldus Susan Schoonwater van Stukafest Utrecht.
De kamers zijn soms klein, daarom kan niet iedereen naar dezelfde optredens. "Er zit een kamer tussen die maar liefst 40 vierkante meter is, maar er zijn ook kamers van 18 vierkante meter."
Het is de elfde editie van Stukafest. Dit jaar ligt de focus op culturele diversiteit en er zijn wat grotere artiesten geboekt. "Zo hebben we dit jaar Spinvis, daar zijn we heel blij mee. We doen ook ons best om een podium te geven aan opkomend talent uit Utrecht. We organiseren ook altijd een talentenjacht, dus het is heel gevarieerd."
Andere artiesten zijn onder meer het Noord Nederlands Toneel en Mensen Zeggen Dingen. De afterparty is in de EKKO. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.